× Allmänt / General topics

Nothobranchius palmqvisti foder

More
4 years 10 months ago #465 by KarstenB
På SKS’ åbne auktion i Den Blå Planet købte jeg et par Nothobranchius palmqvisti, som går i et 10 liters akvarium med flydende vandplanter. De tager gerne tørfoder (flager), men først når det er faldet til bunds. Bananfluer interesserer dem slet ikke, efter 24 timer ligger de døde og ’mugne’ fluer tilbage i overfladen. Er der andre og bedre muligheder indenfor ”dødt foder”, jeg kan prøve? På nettet har jeg set opskrifter på hjemmelavet frostfoder, som man vist kan lave af æg, rejer, spirulina, og andet. Desværre er selvfanget foder ikke let tilgængelig, for jeg bor midt i København.
Det er mit indtryk, at hannen spiser det meste, især fordi foderet ligger samlet i et hjørne, og hannen er dominerende overfor den meget mindre hun.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 10 months ago - 4 years 10 months ago #467 by MikaelB
Hej Karsten !

Jag rekommenderar att du besöker någon Akvariebutik och frågar om de har levande vita mygglarver i portionspåsar att sälja. Gärna en butik som är känd för att även hålla ovanliga arter.
Och ifall att dom inte har detta så kanske du kan få ett tips på en annan butik som har levande foder / är mer specifikt specialiserade på fiskar än de "vanliga" zoobutikerna...?
Nykläckt artemia, som man enkelt kläcker själv, är annars ett mycket bra alternativ... framförallt om man vill supporta de mindre individerna..
(De små fiskarna blir snabbare fulla i magen med mat än de större.. som vanligtvis ändå får / tar mer mängd foder än de mindre..)
Fryst artemia har även fungerat för mina Nothobranchius tidigare, men var försiktig med "övermatning" då mat som icke blir uppäten snabbt kan leda till oodinium/ andra problem !!

Lycka till!
/ Mikael
Last edit: 4 years 10 months ago by MikaelB. Reason: Ändring av text
The following user(s) said Thank You: Thell

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #468 by KarstenB
Hej Mikael
Tak for dine gode råd. Jeg vil prøve at købe nogle myggelarver, og fortsætte med at teste bananfluer. Den lille hun går nu i sin egen beholder, så jeg kan se, hvor meget den spiser.
Jeg er ved at teste et hjemmelavet frostfoder bestående af:
120 gram rejer
80 gram grønne ærter
15 gram frisk broccoli
10 gram animalsk gelatine (en hjemmesider skriver, at vegetabilsk gelatine skulle være lettere fordøjelig for fisk)
4 gram hvidløg.
Det hele blev mixet med en stavblender, og blev derefter fordelt i et tyndt lag i en frysepose. Gelatinen tog lang tid om at stivne, og jeg lagde posen i køleskab inden den kom i fryseren.
Flere fisk gerne vil spise det: Aphyosemion striatum, Epiplatys dageti monroviae, og Aphanius anatoliae. De er bare grådige! Nothobranchius palmqvisti og Austrolebias nigripinnis tager lidt af det, men er mere forsigtige, og jeg ved endnu ikke, hvor meget jeg kan give dem. Hvis de ikke spiser op, skal jeg jo rydde op og lave hyppige vandskift.

PS: Jeg har haft problemer med killi-hjemmesiden. Nu har jeg fået nyt password, men af en eller anden grund kan jeg ikke klikke mig fra hovedsiden og ind på forum, derimod kan jeg godt komme ind via linket i den kvitteringsmail, jeg fik på dit svar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #469 by Mogens
Hej Karsten
Jeg er lidt usikker på hvad det er du ikke kan fra hovedsiden.
Når jeg tester som almindelig bruger, så opfører hjemmesiden sig fuldstændig normalt og man kommer ind på Forum, hvis man klikker på det, ligesom alt muligt andet ser ud til at fungere.
Jeg kan se at du har været logget på, så du må have været det rigtige sted.
Skriv til mig hvis du fortsat oplever problemer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #470 by KarstenB
Det viser sig, at jeg kun kan komme ind på Forum, når min sprogindstilling er engelsk "www.killi.dk/en/". Formentlig har jeg oprindeligt oprettet mig som bruger med engelsk som sprogindstilling, da min computers styresystem er engelsksproget. Resten af killi.dk kan jeg tilsyneladende godt tilgå med dansk som sprogindstilling "www.killi.dk/da/".
Tak til Mogens for hjælp under en længere telefonsession.
Venlig hilsen
Karsten

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.042 seconds
Powered by Kunena Forum