Select your language

af Martin Ravn Tversted, 2002

 


Cyprinodon eremus

Udbredelse:Quitobaquito Springs i Organ Pipe Cactus Park, Arizona.

Størrelse: 6 cm.

Foder: Alger, specielt i form af detritus. Ellers rejestykker, småt pillefoder til algeædende malawicichlider og levende foder.

Pleje: Holdes i akvarier fra 100 liter. Helst i større grupper hvor hannerne kan fordele deres aggressioner. Temperaturen om vinteren må gerne være mellem 15 og18C, men de tåler ned til 7C. Om sommeren kan de trives udenfor i 90 liters murerbaljer, placeret oven på jorden, direkte i solen. De trives her ved temperaturer mellem 10 og 40C.

Opdræt: Ved hold på førnævnte måde, vil fiskene yngle om sommeren og æggene placeres i trådalger. Algerne kan samles op en gang om ugen og efter at have dryppet af, kan æggene tages ud med fingrene og overføres til mindre plastbøtter. Ungerne er i den første tid bundhoppere, men efter ca. 7 dage vil de svømme frit. De trives på en diæt af detritus og små krebsdyr.

Levetid: Op til 2,5 år, men så er de vokset til en unaturlig størrelse. I naturen lever de knapt et år.

I naturen: Fisken er endemisk i Quitobaquito Springs hvor en bestand på henved 10.000 fisk lever. Kildens udspring har en konstant høj temperatur, også om vinteren, men fiskene søger også ud i det køligere vand om vinteren, og går i dvale. I kilden lever også en skildpaddeart (Kinosternon sp.).

Hvad betyder navnet: Kommer fra græsk "erimos" - ensomhed,der refererer til artens isolerede levested i ørkenen
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.